"Creëer een Business & Lifestyle waarin je nooit op vakantie hoeft"- Rob van den Borne

Zonder Stress Op Vakantie

Heb Jij Extra Werkdruk Voor Je Vakantie, Of Ga Je Ontspannen En Zonder Stress Op Reis?

Misschien herken je deze situatie wel; je hebt een vakantie gepland en de 2 weken voordat op reis gaat doe je veel meer werk in zo’n korte tijd dat je bijna opgebrand en vol stress op vakantie gaat. Ik deed dat ook, tot een paar jaren geleden toen ik beslissing nam. Het resultaat van deze beslissing zorgde ik ervoor dat ik met veel minder werk hetzelfde resultaat boekte EN heerlijk ontspannen en zonder stress op vakantie ging.

Gestresst Op Vakantie

Vele jaren ging ik gestresst op vakantie, de reden hiervoor was  dat ik de weken voordat we op vakantie gingen zoveel werk verzette dat ik opgebrand was. Ik had geen burn-out maar daar leek het wel qua energie. De eerste dagen op vakantie was ik kapot moe, ik had totaal geen energie meer. Ik had het zo geleerd; mijn vader en andere rolmodellen deden dit ook altijd dus ik wist niet beter maar dat wilde ik niet meer. Er waren verschillende reden om het anders te doen; vooral voor mijn vrouw en kinderen wilde ik het anders doen. En;

ik wilde meer kunnen genieten van onze vakantie want dat is toch de reden van vakantie; Genieten (met hoofdletter)

Ik Nam Een Besluit Over Mijn Vakanties

Voortaan zou ik ontspannen op vakantie gaan waardoor ik meer kon genieten van de luxe en de rust. Het resultaat van deze beslissing is goud waard geweest want ik merkte dat het helemaal niet moeilijk was om me hier aan te houden. Het allerbelangrijkste was dat ik werkte met een planning richting de vakantie. In de 2 weken voordat m’n vakantie ging starten zou ik mijn agenda anders gaan invullen.

Ik ben altijd al kritisch op mijn tijdsbesteding maar in de periode voor de vakantie wordt dit vermenigvuldigt met de factor 10. Ik waak over mijn tijd zodat ik heerlijk ontspannen kan toewerken naar mijn (verdiende) vakantiereis. Ik waak over de agenda mbt afspraken en kijk heel goed naar mijn tijdsbesteding als het gaat om productiviteit zodat mijn energieniveau hoog blijft.

Hierdoor ben ik veel meer ontspannen en een fijnere ‘reispartner’ 😉

Mindset Bepaalt Je Geluk

Door een betere mindset toe te passen merkte ik dat je veel betere beslissingen kunt nemen.

Het juiste gebruik van je mindset is bepalend voor succes!

Door beter na te denken over je activiteiten en de juiste planning te maken zul je merken dat je veel sneller succesvol kunt ondernemen, zonder veel meer uren te werken of harder te werken. Het gaat erom dat je weet waar jouw kwaliteiten het beste tot uiting komen in plaats van veel meer en harder te werken.

Het resultaat van deze beslissing is dat ik veel meer ontspannen ben tijdens de vakantie en veel meer kan genieten van mijn verblijf. Deze ontspanning neem je weer mee naar huis en dat komt de effectiviteit en productiviteit in mijn bedrijf ten goede. En zo hoort het zijn, volgens mij. Er is altijd een tijd voor inspanning en ontspanning.

Zorg er daarom voor dat je de juiste balans vind!

>