"Creëer een Business & Lifestyle waarin je nooit op vakantie hoeft"- Rob van den Borne

Werk met een Planning

Werken met een Planning, hoe doe je dat?

Veel ondernemers werken heel hard in hun bedrijf en maken veel uren. Dat kan anders of beter gezegd dat moet anders. Waarom? Omdat je andere teveel in je bedrijf werkt in plaats van aan je bedrijf. Door te werken met een planning hou je veel beter focus op je einddoelen en dat is de reden waarom je jouw bedrijf bent gestart, toch?

Waarom is een Agenda niet hetzelfde als een Planning?

Veel mensen verwarren een agenda met een planning, een veel voorkomende fout. Het zijn totaal verschillende elementen. Wanneer je start met het maken van een goede planning bepaal je wanneer je afspraken kunt inplannen. En die afspraken plaats je in de agenda. Je kunt dus stellen dat een agenda een onderdeel is van een goede planning.

In mijn planning staan enkele belangrijke taken die ik elke dag wil uitvoeren. Denk dan aan sporten. Ik vind dit belangrijk omdat ik dan mijn lichaam vol energie zet en dat is nodig. Andere elementen zijn mijn taken zoals het maken van een online training.

Dit zorgt voor overzicht en ruimte om “brandjes” te blussen, iets wat veel ondernemers ontbreekt.

Hoeveel uren per dag werk jij?

Vandaag ga ik bezoek bij een ondernemer die slechts 4 uren per dag werkt, dat kan alleen met een goede planning! Voor veel ondernemers is het een utopie om slechts 4 uurtjes per dag te werken. Toch lukt het deze ondernemer, waarom zou jou dit dan niet lukken?

Het is vaak een kwestie naar goed kijken wat belangrijk is en wat je kunt uitbesteden of overdragen aan iemand anders.

In het boek “7 Principes van Succesvol Ondernemen” geef tips hoe jij dit kunt realiseren.

Het boek is te koop via Managementboek, nu zonder extra verzendkosten: http://bit.ly/_Managementboek

 

 

>