"Creëer een Business & Lifestyle waarin je nooit op vakantie hoeft"- Rob van den Borne

Welke Ondernemer Is Succesvol Geworden Dankzij Gratis Informatie?

Helpt Gratis Informatie Jou Met Ondernemen?

Dankzij Internet is er veel, heel veel, informatie gratis beschikbaar. Dat biedt voordelen maar kan ook een valkuil zijn waarin veel ondernemers trappen. Ik heb dit ook gedaan en wil je graag behoeden en wijzen op de nadelen van gratis informatie.

Gratis Informatie Helpt Jou Niet Als Ondernemer

Doordat er zoveel informatie op Internet is te vinden denken veel ondernemers dat het wel lukt om succesvol te worden, ze kunnen tenslotte zelf wel een Youtube video of blogpost zoeken om de informatie te vinden die nodig is. ‘zo gepiept’, zeg maar alleen dat is nu juist het gevaarlijkste aspect aan deze manier van denken.

If You Don’t Pay, You Don’t Pay Attention

Het gezegde dat je als je niet betaald het niet op waarde wordt geschat is een waarheid als een koe. Juist omdat de informatie gratis is wordt dit niet op de juiste waarde geschat en ga je er anders mee om want je haalt er niet alles uit dat nodig is voor de groei van jou en je bedrijf.

Ik heb het ook gedaan; wanneer ik een tip hoorde van iemand of een onderwerp ging ik zelf op zoek naar deze informatie en vond deze meestal wel online. Ik kon dan uren zoeken naar nog meer en aanvullende informatie, omdat ik vaak dacht dat ik nog ‘iets’ miste.

Vaak verloor ik hierdoor veel tijd maar had wel altijd het gevoel dat ik goed bezig was, want ik bespaarde me hierdoor geld. Echter het werkt andersom; door te investeren bespaar je tijd en krijg je de allerbeste informatie die mij verder heeft geholpen als ondernemer. Maar dat wist ik toen nog niet, nu wel.

Hoewel ik dacht dat ik goed bezig was met het besparen van geld was ik niet bezig met het creeeren van omzet. Dat gaat niet samen. Daarom maakte ik de verkeerde keuze en daarvoor wil ik jou behoeden!

Maak De Juiste Keuze Voor Jouw Onderneming

Wanneer je op zoek bent naar meer informatie ben je niet bezig met tijd te investeren die belangrijk zijn voor jouw bedrijf en dat is het creeren van omzet, of minimaal omzet genererende activiteiten. Deze activiteiten zijn DE belangrijkste werkzaamheden voor elke ondernemer, voor mij en voor jou!

Pas toen ik ervoor koos om te investeren begreep ik wat ik al die tijd had gemist; de juiste kennis van een ervaren coach / trainer en – misschien nog belangrijker – een netwerk van mensen die gelijkgestemd zijn. Het was voor mij een verademing om in een netwerk terecht te komen van ondernemers die hetzelfde denken en willen als wat ik wil; groeien met mijn bedrijf.

Ik maakte kennis met hele leuke mannen en vrouwen die vol ambitie over hun bedrijf vertelden en de wensen die ze willen volbrengen. Dit zijn ook mensen die graag willen delen; informatie over hun successen en ervaringen die minder succesvol waren. Hierdoor ontstond er een fijn gevoel van ‘wij’, want je weet dat je niet de enige bent met de uitdagingen die je als ondernemer ervaart.

Dat kun je niet opbouwen door te zoeken naar gratis informatie.

Verandering Van Mindset

Door deze ontmoetingen ervaarde ik verandering van mindset, bij mezelf en anderen. Wanneer iemand dan vertelde over zijn ervaringen zag je anderen ondernemers plots ook kansen zien, voor hun bedrijf. Dit is geweldig om te ervaren, kan ik je garanderen.

Juist het omgeven van gelijkgestemden mensen die je uitdagen en inspireren zorgt ervoor dat je veel sneller gaat groeien met je bedrijf. En zoals je weet bedoel ik met groeien niet perse harder werken maar slimmer werken. En hoe slim is het om de ervaringen van andere ondernemers te horen hoe zij dit hebben aangepakt.

Businesscoaching Zorgt Voor Groei

Juist door de businesscoaching kom je in contact met andere ondernemers, die vaak dezelfde uitdagingen hebben (of hebben gehad) zoals jij ze kent. Je leert deze ondernemers goed kennen en ontdekt dus veel sneller wat de juiste oplossing is zodat je veel tijd bespaart. Hierdoor kun je focus houden op dat wat belangrijk is voor jouw bedrijf; omzet genererende activiteiten.

Een goede businesscoach daagt je uit; laat je nadenken over je acties en stelt deze ter discussie. Een businesscoach is niet jouw baas en zeker geen therapeut (daar ga ik later een ander blogartikel over schrijven). Jij bent zelfstandig ondernemer maar een businesscoach inspireert en zet je aan tot grotere stappen. Welke – gratis – video op Youtube lukt dat?

Onderschat daarom niet wat het betekent als iets ‘gratis’ is of betaald, en stel je daarom altijd de vraag wat de waarde is en hoeveel het jou kan opleveren als je de juiste keuze maakt.

Ik ken geen ondernemer die succesvol is geworden dankzij gratis informatie. Er zijn wel veel ondernemers die op een spoor zijn gezet van succes op basis van informatie op Internet en zich vervolgens hebben laten coachen of een mentor hebben gevonden om succesvol te worden. Kies daarom verstandig.

Je hebt nu de mogelijkheid om een gratis gesprek in te plannen om te zien waar jij kunt groeien met jouw bedrijf.

>