"Creëer een Business & Lifestyle waarin je nooit op vakantie hoeft"- Rob van den Borne

Wat Doet Discipline Met Je?

Wat Doet Discipline Met Je?

Als zelfstandige ondernemer is het vaak eenzaam werken, je moet zelf zaken regelen zoals je website, boekhouding, klantenservice etc. Hoe hou je alle “ballen” in de lucht? In dit artikel (met video) leg ik uit waarom discipline belangrijk is en hoe je discipline kunt toepassen om meer tijd voor jezelf over te houden.

Hoe Belangrijk Is Discipline?

Wanneer je werknemer bent is er voor jou een kader bedacht waarin je jouw taken volbrengt. Je weet je starttijd en eindtijd van je werkdag en vaak ook wanneer je pauze neemt. De taken zijn duidelijk, de tijdstippen zijn helder en als je vragen hebt kun je overleggen met je collega.

Als zelfstandige ondernemer heb je geen collega’s, althans geen directe collega’s en ik zie dat veel ondernemers hier moeite mee hebben om effectief met hun tijd om te gaan. Het is daarom belangrijk om discipline te ontwikkelen zodat je productieve gewoontes maakt, tenslotte is je inkomen afhankelijk van jouw input (en output).

Nieuwe Gewoontes Ontwikkelen

Discipline heb je nodig om nieuwe gewoonte te ontwikkelen, dat is simpel maar hoe werkt het? In America is overal onderzoek naar gedaan dus ook naar de ontwikkeling van nieuwe gewoontes en hoeveel discipline je hiervoor nodig hebt. Welnu; blijkbaar heeft men gemiddeld slechts 21 dagen nodig om een nieuwe gewoonte te ontwikkelen. Althans dat geldt voor een kleine verandering in je gedrag.

Nu is hier veel discussie over en dan met name de aantal dagen; sommige zeggen dat het langer duurt en zelfs tot 90 dagen. Ik ben daar niet meer eens want ik praat over kleine veranderingen. Veranderingen die weinig moeite kosten want ik leer mijn klanten dat dagelijks kleine acties nemen meer effect heeft dan grote beslissingen 😉

Met discipline creer je goede productieve gewoontes en dat resulteert in een positieve cultuur.

Culture eats strategy for breakfast – Peter Drucker

Workshop aankondiging

Op vrijdag 9 juni heb ik een bijzondere dag want dan presenteer ik 2 producten; op de eerste plaats komt mijn boek over ondernemerschap uit en mijn eigen M.A.S.T.E.R. methode. De MASTER methode heb ik zelf ontwikkelt voor mijn eigen productiviteit en is geïnspireerd op vele boeken, trainingen en workshops over time managent en effectiviteit.

Deze week zal ik de pagina presenteren waarop jij je kunt aanmelden zodat ik in 1 middag beiden producten kunt ontvangen inclusief een hands-on workshop zodat je voortaan met focus elke dag aan jouw doelen zal werken.

Voorlopige info Masterclass – Workshop:

  • vrijdag 9 juni 2017
  • 13.00-18.00 uur
  • Onderwerp; de principes van succesvol ondernemen + M.A.S.T.E.R. methode
  • diverse bonussen
  • VIP gast tijdens besloten boekpresentatie (v.a. 19.00 uur)
  • aanmeld link verschijnt zsm

>