"Creëer een Business & Lifestyle waarin je nooit op vakantie hoeft"- Rob van den Borne

Wanneer Vraag Je Om Een Aanbeveling

Is Aanbevelingen Krijgen Lastig Voor Jou?

Op vrijdagochtend heb ik altijd een BNI ontbijtmeeting met leuke ondernemers uit de regio Weert. Vandaag heb ik samen met mede lid Danielle een ‘overview’ gegeven over de vele mogelijkheden die Linkedin biedt.

Linked Training

Vroeger heb ik heel veel Linkedin (en andere Social Media) trainingen gegeven. Ik reisde dan door het hele land voor lezingen, workshops en trainingen maar dit doe ik tegenwoordig niet meer want mijn focus ligt nu veel meer op de strategische elementen van bedrijfsgroei.

Het was leuk om het weer eens te doen want blijkbaar zakt deze kennis niet snel weg, zeker niet als je wekelijk met dit zakelijke platform bezig bent.

Ondernemers helpen groeien is 1 van mijn favoriete activiteiten

Nadat Danielle had verteld hoe zij Linkedin gebruikt om in contact te komen met interessante mensen, het op zoek gaan naar de invulling van de zoekvraag van een mede BNI lid (echt ongelooflijk hoe zij dit doet!) en andere praktische zaken op het gebied van contacten en opbouwen van je netwerk via Linkedin, was het mijn beurt om te vertellen hoe je dit platform kunt gebruiken voor bloggen via Pulse, SEO (zoekmachine optimalisatie) etc.

Aanbevelingen krijgen via Linkedin

Bij het bekijken van mijn profiel viel al meteen op dat ik inmiddels 51 (!) aanbevelingen had ontvangen in diverse functies. Dat viel op bij de deelnemers en men wilde graag weten hoe ik dat voor elkaar krijg.

De oplossing zit in de eenvoud; vragen.

“Huh?” “Vragen, hoe bedoel je?”

Ja, je vraagt om een aanbeveling want je gaat er niet op zitten wachten totdat iemand het geweldige idee krijgt om jou een aanbeveling te schrijven. Het is veel beter om zelf het initiatief te nemen door het vriendelijk te vragen.

Natuurlijk zijn er mensen die je heel graag zelf een aanbeveling schrijven, die ontvang ik ook – en word er heel blij van. Maar de meeste mensen denken er gewoon niet aan om jou een aanbeveling te geven, waarom ook? Ze zijn er niet mee bezig en niet mee bezig.

Vraag om een aanbeveling bij je klanten, collega’s, partners etc hoe zij het ervaren om met jou te werken en je zal aanbevelingen ontvangen.

Is het brutaal? Geen idee, ik merk dat mensen er heel goed op reageren en spontaan ja zeggen wanneer ik het vraag, omdat ze graag iets terug willen doen voor mijn inzet, bijdrage of overdragen van kennis.

Het is belangrijk dat het oprecht is, een eerlijk verhaal en – niets en minder – dat hun ervaring is.

Wil je eens kijken op mijn Linkedin profiel, dan zie je hoe ik al jaren, in verschillende functies, aanbevelingen heb ontvangen.

>