"Creƫer een Business & Lifestyle waarin je nooit op vakantie hoeft"- Rob van den Borne

Waarom Verdienen Zelfstandige Dienstverleners Te Weinig?

Zelfstandige Dienstverleners Verdienen Te Weinig

De laatste jaren zijn er steeds meer ZZP-ers bij gekomen. Al dan niet gedwongen is men gestart als zelfstandig ondernemer, vaak in een dienstverlenende functie zoals trainer, coach of consultant. Vaak blijkt dat deze groep ondernemers niet veel verdienen. Sterker nog; een grote hoeveelheid van deze mensen verdienen veel minder dan in de periode bij hun werkgever terwijl ze veel meer uren werken. Hoe komt dat?

Ik ga ervan uit dat je als professional goed bent in je vakgebied. Je weet waar je over praat; je hebt de opleidingen en certificaten adequaat op orde en voldoende ‘vlieguren’ gemaakt om te kunnen praten dat je op senior-niveau bent en je kunt ook echt mensen helpen met jouw kennis. Dus daar zit het hem niet in dat je te weinig verdient.

De eerste jaren gingen ook nog wel goed; je had vanuit je vertrouwde netwerk voldoende opdrachten waardoor je een “vliegende start” hebt gemaakt. Maar de laatste tijd is het een stuk rustiger geworden met de aanvragen. Ook wordt je veel vaker gevraagd om een offerte te maken omdat deze wordt vergeleken met andere aanbieders. Dit is voor jou een nieuwe ontwikkeling.

Steeds vaker mis je de opdracht, ondanks dat je prijs de laatste jaren niet is verhoogd. Ze kiezen voor iemand anders of de opdracht gaat gewoon niet door. Weer geen omzet.

Wanneer je dan om je heen kijkt zie je steeds meer ondernemers komen die wel een volle agenda hebben, soms met betere prijzen terwijl ze niet beter zijn dan jij.

Wat kan hiervoor de reden zijn?

Er kunnen een aantal reden zijn maar de allerbelangrijkste reden is dat jij niet durft te kiezen. Het hoefde ook niet en nu dan wel? En – nog belangrijker – hoe moet je kiezen en waarom?

Je kiest om het jouw klanten gemakkelijker te maken om voor jou te kiezen.

Wanneer je eenmaal een keuze hebt gemaakt waarin jij de specialist, deskundige, expert etc wordt is het veel gemakkelijker voor jouw klanten om voor jou te kiezen. En natuurlijk is het logisch dat jouw prijzen hoger zijn dan die van de aanbieder die ook datgene aanbiedt wat jij doet, want jij bent de expert en experts betaal je meer.

Toch durven veel dienstverleners niet te kiezen. Waarom? Omdat ze al bekend zijn met de diensten die ze nu aanbieden. Ze hebben angst dat de huidige klanten dan gaan afvallen en dat het niet gaat lukken om succesvol te zijn met 1 ding.

Ze blijven veel liever een grijze muis, een alleskunner, iemand die ook wel “die – of – die training” kan doen, want daar hebben ze ook verstand van.

Het probleem van te weinig omzet blijft bestaan als je niet gaat kiezen waarom jij bekend wilt worden. En dat kiezen kan op diverse manieren, daar kan ik je weer mee helpen want daar ben ik goed in: businesscoaching voor dienstverleners.

De oplossing om snel meer te gaan verdienen

Ik wil je helpen om een sterke mindset te krijgen zodat je krachtig achter je besluit gaat staan en met een positieve energie dit gaat melden in jouw omgeving. Je zal merken dat je veel sneller omzet gaat krijgen dan dat je denkt. Ja, het staat er echt ‘krijgen’ want door te kiezen wordt je aantrekkelijk, voor de ander want die weet dat ie bij jou aan het juiste adres is.

Tip; een keuze hoeft niet voor eeuwig te zijn. Wanneer ik aan de slag ga tijdens een VIP dag ontdekken mijn klanten hun Meest Ideale Klanten en ze gaan zich eerst hierop kunnen richten. Dit doen ze een bepaalde periode om te zien welke resultaten dit brengt. Vervolgens gaan we hierop sturen.

Wil je hier meer over weten? Vul het formulier in en ik neem – vrijblijvend – contact met je op om te zien hoe ik je kan helpen om een Expert te worden, zodat klanten naar jou toe komen.

>