"Creëer een Business & Lifestyle waarin je nooit op vakantie hoeft"- Rob van den Borne

Waarom Is Positief Denken Een Misverstand?

Het Misverstand Van Positief Denken

Waarom is Positief Denken een Misverstand? Wat is er ‘mis’ aan positief denken? En hoe kun je maximaal resultaat halen met Positief Denken als onderdeel?

Positief Denken Onzin

Is positief denken onzin? Nee natuurlijk niet want positief denken is een onderdeel van het gewenste succes maar niet bepalend. Zo, laat de positiviteits guru’s met hun boeken, workshops en seminars zich maar beledigt voelen maar zo is het! Dit is ook het probleem van boeken zoals The Secret; ze missen een wezenlijk onderdeel.

Positief denken is een onderdeel van je succes

Positief denken is heel belangrijk want een optimist bereikt meer dan een pessimist. Toch zijn er heel veel misverstanden over positief denken en de kracht die hierin zit.

Gedachten -> Gedrag -> Resultaat

In het boek “Think and Grow Rich” staat ook heel duidelijk dat je in actie moet komen want anders geen resultaat. Het gaat niet uitsluitend over positief denken.

Hoe bereik je een ander resultaat?

Wanneer je een ander resultaat wenst te behalen zit de kracht niet in positief denken maar in het anders handelen. Ja; het begint met anders denken, dus vaak positief denken, maar uitsluitend positiever denken gaat je niet verder helpen.

Je dient in actie te komen wanneer je iets wilt bereiken!

Zonder actie geen resultaat

Wanneer je niet actie komt zul je geen ander resultaat bereiken, zo simpel is het. Ik zie vaak dat mensen hetzelfde blijven doen en toch een ander resultaat wensen maar dat kan niet. Sterker nog; Albert Einstein noemde het de definitie van krankzinnigheid….

Het begint met positief denken; er vertrouwen in hebben dat het jou lukt om dat te bereiken wat je graag wenst te bereiken. Vervolgens bedenk je een plan en kom je in actie.

Let op:

op basis van je actie zul je een resultaat krijgen en hierop kun je gaan bijsturen richting jouw doel. Want dat is wat jij toch wil, je doelen bereiken? Wil je succesvol zijn? Kom dan in actie!

>