"Creëer een Business & Lifestyle waarin je nooit op vakantie hoeft"- Rob van den Borne

Waar sta je over 5 jaren?

Heb jij al een plan voor over 5 jaren?

In deze video (de slechtste ooit ….) ga ik in op het dilemma van veel ondernemers; moeten en kunnen we denken en plannen voor de toekomst of is het beter om meer in het ‘hier en nu’ te werken en beslissen?

Nu plannen voor later, kan dat?

Veel ondernemers hebben de laatste jaren niet, of weinig, gepland voor in de toekomst. Ze hadden de mogelijkheid niet omdat er veel financiële druk was vanwege de crisis.

De afgelopen tijd lijkt het erop dat er weer economische groei is en nu kunnen we (of durven) weer meer naar de toekomst te kijken, en dat is belangrijk!

Waarom is plannen voor de toekomst belangrijk?

Wanneer je niet weet waar je over een tijdje, zeg 5 jaren, wilt staan kun je nu geen juiste beslissingen. Sterker nog; je zal nergens snel komen als je niet weet waar je naar toe wilt gaan.

Bepaal je stip aan de horizon en bepaal dagelijks welke acties hiervoor nodig zijn

Het begint dus met een visie waar je over 5 jaren wilt staan. Wat zijn jouw doelen? Hoe ziet jouw ‘gemiddelde werkdag’ er dan uit? Met wie werk je dan, wie zijn jouw klanten, hoeveel uren werk je dan en wat is je inkomen?

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van vragen die erbij horen om je 5 jaren plan te maken, je kunt het nog veel persoonlijker maken door vragen te stellen zoals waar je woont, met wie, hoeveel je weegt, waar ga je op vakantie, etc.

Het creëren van deze doelen is bepalend of je deze doelen daadwerkelijk gaat behalen of niet. Sterker nog; je kan ze alleen maar bereiken door doelen te stellen en dagelijks in actie te komen om dit te bereiken.

Zonder doel kun je niet ‘scoren’, zei eens iemand en dat is juist. Je kunt ook stellen dat zonder doel je jouw doel al bereikt; geen doel en ik vraag me af of dat de bedoeling is.

>