"Creëer een Business & Lifestyle waarin je nooit op vakantie hoeft"- Rob van den Borne

Vertrouwen Houden

Vertrouwen Is Belangrijk Voor Succes

Ik spreek veel ondernemers die bezig zijn met het opbouwen van hun bedrijf. Soms is dit gedwongen vanwege ontslag maar vaak ook uit vrije wil. Na enige tijd te ‘ondernemen’ kunnen er twijfels ontstaan. Twijfels over het aanbod, de keuze voor de doelgroep, de pricing van het aanbod, etc. Dit is een natuurlijke ontwikkeling, zeker als de groei van het bedrijf en omzet langer duurt dan men verwacht.

Hou Vertrouwen

Het houden van vertrouwen in je keuzes is hierbij heel belangrijk. Wanneer je hebt nagedacht over deze keuzes en in overleg met je businesscoach een plan hebt gemaakt, zul je zien dat je succesvol kunt worden. De weg naar succes is echter nooit zonder uitdagingen. Op zo’n moment is het belangrijk om de juiste mensen rondom je heen te hebben zodat je de juiste mindset kunt houden om daadwerkelijk door te gaan.

Wat Kun Je Leren Van Vani?

In de video vertel ik het verhaal van Vani Hari en hoe zij zich verstopte achter cartoons. Ze had een blog waarop ze niet zichtbaar was. Ze ‘was’ een cartoon. De reden hiervoor is, zoals ze vertelde tijdens een presentatie, dat ze angst had voor oordelen van mensen. Ze was bang dat ze niet door iedereen geliefd werd en dat mensen negatieve comments hadden over haar en haar acties.

Je hebt altijd 3 groepen mensen, ongeacht wat je doet en zegt; haters – neutrals – lovers

Ze gaf tijdens de presentatie enkele voorbeelden van negatieve comments op social media zoals facebook en twitter. Deze waren niet leuk – en dan druk mij nog voorzichtig uit.

Blijf Vertrouwen Houden

Ze heeft er nu voor gekozen, ondersteund door de juiste mensen, om juist transparanter te worden en zichzelf veel meer te profileren. Zowel op haar site “The Foodbabe” is ze nu zichtbaar en alsook via social media. Daarbij heeft ze een boek geschreven waarin ze de Amerikaanse voedingsindustrie behoorlijk flink aanpakt. Je kunt er dan rekening mee houden dat je reacties gaat krijgen.

Inmiddels heeft Vani een succesvol bedrijf gebouwd rondom haar ‘brand’ en al enkele medewerkers die haar helpen met haar business.

Succes ligt vaak zo dichtbij maar we zien het nog niet omdat we ons bezig houden met negatieve gedachten.

Een onderneemster uit Nederland sprak ik deze week (zie video) en zij twijfelde ook over haar ondernemerschap. De reden was het uitblijven van omzet en de aanvragen voor samenwerking. Het missen van voldoende inkomsten kan ervoor zorgen dat je gaat twijfelen, dat is logisch.

Gisteren kreeg ze te horen dat een grote opdracht doorgaat waardoor alles weer in een ander daglicht staat. Zo snel kan het gaan en dat hoort bij ondernemen; onzeker zijn over de resultaten.

>