"Creëer een Business & Lifestyle waarin je nooit op vakantie hoeft"- Rob van den Borne

Succes Behalen, Hoe Doe Je Dat?

Succes Behalen Is Eenvoudig, Wanneer Je Weet Hoe

Succes behalen, we willen het allemaal, toch?

Tussen willen en daadwerkelijk succes behalen zit nog een verschil.

Hoe kan het toch dat succesvolle ondernemers zo gemakkelijk succes behalen terwijl anderen er zoveel moeite voor moeten doen?

Op de eerste plaats is het niet gemakkelijk; succes behalen. En vooral niet om succesvol te blijven. Of is het op de eerste plaats: wat is succes?

Wat is Succes?

Succes betekent voor iedereen weer iets anders. Voor de een betekent het een goed gevulde bankrekening, de andere veel vrijheid en weer iemand anders allebei.

Succesvol zijn is voor iedereen persoonlijk

De betekenis Succes is voor iedereen persoonlijk en heeft daarom een andere betekenis.

Toch is er een algemene deler te ontdekken wanneer je succes nastreeft. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat succesvolle mensen slechts een paar principes veelvuldig herhalen.

En met veelvuldig bedoel ik dus; dagelijks!

Bijvoorbeeld: topsporters zoals het niveau Messi trainen dagelijks. Niet 3 x per week, nee dagelijks. Of er moet een wedstrijd op het programma staan, dan is er een minder intensief programma.

Zelfstandige Ondernemers zoals kenniswerkers doen dat vaak niet. Wanneer iets werkt gaan ze vaak op zoek naar iets anders. Waarom? Omdat dit in de ondernemer zit ingebakken. Altijd op zoek naar verbetering in de vorm van gemak of meer.

Messi zal dit nooit doen, of mag het niet van de technische staf van FC Barcelona.

Zo zal Messi nooit een keeperstraining doen. Waarom niet? Omdat het niets toevoegt om hierop te trainen want hij zal nooit in een serieuze wedstrijd in de goal gaan staan. En hij is het beste als hij aan de bal is, een pass kan geven of een schot op doel kan doen.

Vrije trappen oefenen? Ja, dat mag van de trainer. Slalommen tussen pionnen? Goed idee!

Een ondernemer zoals een dienstverlener doet dit niet; hij gaat bijvoorbeeld bloggen want dat heeft ie ooit gehoord. Wat blijkt? Dat kost tijd voordat je wordt ontdekt op internet en het technische van een website is ook niet voor iedereen weg gelegd. Na enkele blogs zoeken we iets anders; webinars doen! YES, we hebben het gevonden.

“we hebben de – code – gekraakt”

(ik word gek)

Ze doen enkele webinars; mensen gaan zich inschrijven en kopen zelfs nog een aantal producten / diensten tijdens deze webinars. Wat nu?

Facebook Ads; oja – dat is de “bomb” (of code kraken…..- ongeveer dezelfde terminologie van online verkopers)

Luister; mijn mening, en dit meen ik serieus:

ALLES WERKT ZOLANG JE HET SERIEUS UITVOERT EN HET EEN REëLE KANS GEEFT OM TE SLAGEN

Online marketing en offline netwerken werken allebei even goed maar het heeft te maken met jouw doelstellingen. Wat wil je uiteindelijk bereiken, zeg over 3 jaren?

Waar wil je dan staan met jouw bedrijf en wat wil je dan doen? Waar en hoe wil jij jouw geld verdienen?

Dus, eerst jouw doel stellen en dan plannen maken voor acties. En dan……

DEZE ACTIES DAGELIJKS UITVOEREN

Denk aan Lionel Messi; hij doet dagelijks oefenen met de bal. En dat terwijl hij op eenzame hoogte staat in de voetbalwereld. Er gaat geen dag voorbij of hij heeft een bal aangeraakt.

Herhaling is de weg naar succes, dagelijkse herhaling is de snelweg naar Succes

Kies 1 platform / manier om hierop jouw kennis te delen, of een methode zodat je jouw kennis op zoveel mogelijk manieren gaat delen. Keep It Simple (Stupid).

Hou de K.I.S.S. methode in gedachten en verzuip niet in alle ‘losse’ acties die nergens naar leiden. Kies 1 ding, zorg ervoor dat je hier comfortabel bij voelt (of snel gaat voelen) en blijf dit doen voor minimaal 1 maand lang, elke dag.

Wanneer de telefoon dan niet automatisch rinkelt of mensen je niet gaan herkennen, of je totaal geen reactie krijgt…….. dan pas kies je een ander platform of manier – niet eerder.

>