"Creëer een Business & Lifestyle waarin je nooit op vakantie hoeft"- Rob van den Borne

Productiviteits Tip (vanuit de auto)

Pas deze Productiviteits Tip toe!

Door het clusteren van je taken en daar volledige focus op te houden, zonder afleiding krijg je veeeeeeeel meer gedaan. In deze video leg ik uit hoe simpel het is maar toch is niet gemakkelijk vanwege de vele afleidingen in ons moderne leven.

Cluster je taken

Door je taken te clusteren heb je veel meer focus en krijgt je taak de aandacht die het verdiend. Wanneer je bezig bent met (bijvoorbeeld) het schrijven van een opdracht, mail of offerte en je wordt continue afgeleid door een telefoontje loop je het risico dat je sneller fouten maakt.

Terug in de “flow”

Om weer terug te komen in de “flow” van de materie waarin je zat duurt ook langer dan je denkt. Uit onderzoeken is gebleken dat dit soms tot 15 – 20 minuten kan duren. Een goede reden om focus te houden.

Plan je uur

Zelf plan ik een uur aan 1 taak. Dit verdeel ik onder in 45 minuten werken en 15 minuten ‘adhoc‘ reacties. Ik leg mijn gsm dan weg en werk aan die ene taak, 45 minuten lang (soms 50 minuten). Dan pas ga ik van mijn taak af, die meestal klaar is, en reageer op een sms – voicemailbericht etc.

Voor mij werkt dit uitstekend. Probeer het 3 dagen en kijk hoeveel het jou brengt. Succes!

>