"Creƫer een Business & Lifestyle waarin je nooit op vakantie hoeft"- Rob van den Borne

[podcast] De 1e opname via Anchor en waarom dit goed is, ook voor jouw bedrijf!

Is Podcasting Goed Voor Jouw Marketing?

Luister hier naar de 1e podcast opname via Anchor, een handige app die podcasting super eenvoudig maakt:

Podcasting Voor Jouw Bedrijf, Doen of Niet Doen?

Podcasting is als het hebben van een eigen radioshow. Waarin je de onderwerpen kiest die voor jouw belangrijk zijn om te delen met jouw doelgroep. Er zitten een groot aantal voordelen aan het podscasten maar ik heb het een hele tijd tegengehouden vanwege de techniek die erbij komt kijken, tot vandaag!

Ester Vree (social media expert) deelde de tip om aan de slag te gaan met een app genaamd Anchor. Hiermee zou het super gemakkelijk zijn om te starten met podcasting. Zo gezegd zo gedaan; ik ben ermee aan de slag gegaan en inderdaad; dit is super gemakkelijk want je hebt niets meer nodig dan uitsluiten je eigen telefoon.

Geen microfoon, editing software of wat dan ook komt aan bod; je hebt alles al om te podcasten. Ik ben fan!

Juist omdat je niets meer hoeft aan te sluiten bespaart het enorm veel tijd. Daarbij is de Anchor tool compleet; nadat je de app hebt gedownload spreek je de tekst in. Daarna kun je een achtergrond muziek kiezen, iets dat het professioneler maakt vind ik, en je kunt de opnames delen via de share button naar Facebook en andere social media platforms.

In mijn geval heb ik de opname ook toegevoegd (embedded) op mijn blog maar dat is niet perse nodig.

Waarom Zou Je Podcasten?

Podcasten is iets dat ik al heel lang wil gaan doen. Waarom? Omdat het – op deze manier – super snel werkt om content te maken. Sterker nog; dit is volgens mij de snelste manier om content te maken; je klikt op een knop, spreekt in en klaar ben je.

Door podcast toe te voegen ga je meer mensen aanspreken met je marketingboodschap. Er zijn nu eenmaal veel mensen die graag luisteren naar informatie. Ze kunnen naar je luisteren in de auto, in de sportschool, tijdens wandelen etc.

Natuurlijk blijf ik ook fan van het delen van informatie via blogpost en video maar dit komt er bij. Ook omdat het creeren van content nu heel gemakkelijk wordt omdat je weinig voorbereiding nodig hebt.

Je hoeft je niet druk te maken over belichting, kleding, je kapsel (in mijn geval is dat al heel gemakkelijk), etc. Je kunt een podcast maken wanneer het jou uitkomt; tijdens wandelen, op kantoor, in de auto, etc. Je klikt op een knop en spreekt in, thats it!

Podcasting is dus slim!

Klik hier voor meer informatie over Anchor

Klik hier voor meer informatie over Esther Vree (social media expert)

 

>