"Creëer een Business & Lifestyle waarin je nooit op vakantie hoeft"- Rob van den Borne

Mindset en Zaken doen

Welke Mindset heb jij met zaken doen?

Hoe belangrijk is het om je de juiste mindset te hebben voordat je in gesprek gaat? Wat is bepalend voor het resultaat van dit gesprek en waarmee kun je dit meten?

Mindset tijdens Zaken Doen

Vanochtend had ik weer een ontbijtsessie met ambitieuze ondernemers. Ik vind het leuk om te zien hoe iedereen zo’n zakelijke ontmoeting anders benaderd en ermee bezig is. Wanneer je goed kijkt zie je dat ieder mens, en dus ook ondernemers, dezelfde meeting anders benaderen en met andere bedoelingen uitvoeren.

Sommige ondernemers kunnen heel serieus zijn in de voorbereiding en daarom ook veel alerter tijdens de meeting. Ze hebben in de week vooraf de vragen van de andere leden doorgenomen en hierop actie ondernomen. Ze zijn voorbereid om aanbevelingen te geven en nieuwe te noteren.

Andere leden kunnen minder serieus zijn en zijn meer bezig met andere leden om hiermee in gesprek te zijn (soms zelfs tijdens de presentatie en vragen van andere leden).

Wat is beter?

Er is geen goed of fout in deze. Wel is zeker dat iedereen een ander resultaat zal krijgen. Dit heeft te maken met de mindset waarmee je zo’n meeting start.

Als je niet vooraf bedenkt wat voor het doel is om deel te nemen aan een ontbijtsessie zal elk resultaat goed zijn, ongeacht de uitkomst. Wanneer je vooraf doelen bepaald, zoals het geven van minimaal 2 aanbevelingen (voorbeeld), dan ligt jouw focus hierop en is de kans groter dat dit gaat lukken.

Mindset vooraf bepalen

Het is belangrijk om vooraf je mindset goed af te stemmen op je doelen van de meeting. Wat wil je bereiken en wat wil je toevoegen?

Met de juiste mindset verhoog je de kans op het bereiken van je doelen.

Zodra duidelijk is wat je doel is en je hierop je mindset hebt afgestemd ben je veel alerter om in actie te komen zodat je ook deze doelen gaat bereiken. Dit kan trouwens ook met veel humor 😉

Je Mindset bepaalt je gedrag en je gedrag bepaalt je resultaat. Het begint met de juiste mindset; wat wil je bereiken?

>