"Creëer een Business & Lifestyle waarin je nooit op vakantie hoeft"- Rob van den Borne

Liever Veel Werk En Weinig Winst Of Andersom?

Veel Ondernemers Worstelen Met De Omzet

Ik zie veel dienstverleners worstelen met hun omzet en dat hoeft niet. De reden voor deze worsteling ligt vaak in de ‘pricing’ van hun diensten en producten, deze zijn te laag. Hierdoor hebben ze heel veel klanten nodig en dat levert ook veel werk op. Op zich is hier natuurlijk niets mis mee. Het levert wel problemen op want omdat je veel klanten hebt kost het veel tijd om deze klanten te helpen.

Wat Heb Je Liever?

Veel klanten hebben is natuurlijk een fijn gevoel; je hebt een volle agenda en dat geeft vaak een tevreden gevoel. Levert het veel geld op en is dat de ideale situatie? Meestal niet want ik spreek veel ondernemers die het gevoel hebben dat ze heel hard werken, veel uren werken om iedereen zo goed mogelijk te helpen. Het idee is dan ook dat je klanten een goed resultaat krijgen, toch? Dit betekent vaak dat je veel aandacht dient te geven aan de klanten en dat betekent automatisch veel tijd. Veel uren werken betekent weinig vrije tijd (verwar leuk werktijd niet met vrije tijd).

Het “omdenken” hiervan is voor veel zelfstandige ondernemers heel lastig; minder werken en veel meer verdienen. Het gaat in tegen alle natuurlijke gevoelens en alles zoals je hebt geleerd. Je hebt namelijk geleerd dat succesvolle ondernemers het heel druk hebben en niet veel vrije tijd. Toch is het heel goed mogelijk, ik leg je hier uit.

Veel Vrije Tijd en Veel Verdienen

Het is tijd om te leren omdenken naar minder klanten en meer vrije tijd en toch meer dan genoeg verdienen. Het ideale plaatje hiervan ligt voor iedereen anders natuurlijk maar stel je voor dat je met slechts een paar klanten al een heel goed inkomen kunt realiseren.

Wat zou dat voor jou betekenen? Hoe zou je dan je dagen en leven anders inrichten? Wat zou dat voor jou en je omgeving / gezin betekenen als je veel meer vrije tijd zou hebben die je aan hun kunt besteden?

Dit omdenken is voor veel ondernemers lastig en dit heeft te maken met een misverstand hierover want ze denken dat het niet voor hun geschikt is. Toch is het voor veel kennisdelers zoals zzp-ers de beste manier om te ondernemen want je bent niet ondernemer geworden om harder te werken met minder vrije tijd en een laag inkomen.

Wil je weten hoe dit werkt en of jij ook een goede balans tussen werk – inkomen en vrije tijd kunt realiseren? Ga met me in gesprek en ik zal je jouw ideale strategie uitleggen.

Klik hier voor het gesprek te plannen.

>