"Creëer een Business & Lifestyle waarin je nooit op vakantie hoeft"- Rob van den Borne

Kies Jouw Omgeving

Jouw Omgeving is Sterker dan Jij Alleen

Ondernemers denken vaak dat ze sterk zijn, maar er is iets dat sterker is dan wij alleen; mensen in jouw omgeving.

Je hebt een idee, een inspiratie, een plan en je gaat ermee aan de slag omdat je motivatie hebt om dit doel te bereiken. Naïef, sorry; vol vertrouwen in de mensen, want zo ben je; je denkt dat iedereen jou begrijpt.

Tenslotte gunnen ze jou het allerbeste want zij zijn jouw vrienden en familie. Ze willen dat je slaagt en dat je succesvol bent.

Jammer en helaas; zo werkt het niet altijd. Je komt vol vertrouwen thuis vanuit een of ander seminar of training waar je een enorme boost energie hebt gekregen met veel inspiratie.

Jij gaat er tegen aan de komende weken om zo snel mogelijk een start te maken.

Omdat je zo enthousiast bent deel je jouw ervaringen; je deelt je ervaringen op jouw social media accounts maar ook in gesprekken aan de keukentafel en op verjaardagen.

Dan gebeurt er iets raars…..

Je krijgt andere reacties dan dat je had voorgesteld. Sterker nog; je was hier helemaal niet op voorbereidt.

Een beetje teleurgesteld ga je naar huis en probeer je te ‘onderzoeken’ wat er met je is gebeurt.

Ah, je begrijpt het; zij begrijpen het natuurlijk nog niet. Je bent nu als een “wervelwind” te keer gegaan en daar zijn ze van geschrokken. Geef ze even de tijd om eraan te wennen, ze draaien wel bij.

Of ze hebben het al eens eerder meegemaakt dat je heel enthousiast aan een project was begonnen, maar na enkele weken heb je het stopgezet. Het ging niet, werkte niet of mensen kwamen hun afspraken niet.

Maar dit is anders; dit gaat om jou en jouw bedrijf en om datgene wat jij graag wilt bereiken met het “werk” wat je het allerliefste wilt doen.

Je bent hier toch al een tijdje mee bezig om het van de grond te krijgen en nu heb je handvaten gekregen om dit ook daadwerkelijk vorm te gaan geven. Zo gaaf vind je dit en het voelt ook goed.

Waarom dan toch die weerstand bij deze lieve mensen?

Na een paar uren kom je erachter dat je dit gevoel niet los laat en je steeds bozer wordt. Niet op deze mensen maar op jezelf omdat je er – blijkbaar – niet mee om kunt gaan zoals je dit graag zo willen.

Je begrijpt ze en toch ook weer niet…..

Een coach kan je hier uitstekend mee helpen en uitleggen dat het uit “liefde” gebeurt wat de reactie is van jouw naaste omgeving.

Ze willen jou beschermen, en behoeden, voor negatieve ervaringen. Want stel je voor dat je niet zo succesvol wordt als jij schetst in je verhalen?

Wat dan? Dan kunnen zij jou weer ‘uit de put’ halen en oplappen.

Ze willen niet zien dat jij verdriet hebt of dat je zelfvertrouwen zakt als het niet gaat lukken.

“doe maar normaal” is een uitspraak die in onze cultuur zit ingebakken. Maar jij wilt niet ‘normaal’ zijn, jij wilt succes hebben en succesvol zijn.

Jij wilt graag die dingen doen die jij wilt doen, die hoeven zij niet doen. Jij wilt die doen!

Om ervoor te zorgen dat je in een positieve ‘flow’ blijft is het belangrijk om mensen rondom je heen te verzamelen die je begrijpen. Die snappen dat ondernemerschap soms een eenzaam bestaan is. Dat je soms zoekende bent en twijfelt over van alles; je doelgroep, je prijzen, je aanbod, je logo, je site, gewoon alles.

In dat geval helpt het om een goede vertrouwenspersoon te hebben. Iemand die ‘snapt’ wat je meemaakt, het liefste zelf al een keer heeft meegemaakt en daarom ook VOELT wat er aan de hand is.

Alleen dan kun je weer stappen vooruit zetten en dichter bij jouw succes komen.

Ik help mijn klanten om een excellent bedrijf op te bouwen. Excellent is niet zomaar gekozen; het betekent “onderscheidend en van de beste kwaliteit”.

Daar geloof ik in; ondernemers die zich willen onderscheiden en kwaliteit willen leveren. Zij geloven in zichzelf en willen succesvol zijn. Ze willen de leukste klanten hebben en daar een uitstekend inkomen uit opbouwen.

Spreek jou dit aan? Let’s talk! 

>