"Creëer een Business & Lifestyle waarin je nooit op vakantie hoeft"- Rob van den Borne

Is Geld Belangrijk?

Is Geld Belangrijk Voor Jou?

Geld is een beladen issue om te bespreken, liever spreken de mensen er niet over maar laten we eerlijk zijn tegen elkaar; geld is gewoon belangrijk. “Mensen die zeggen dat geld niet belangrijk is hebben vaak niet voldoende geld”, zei een coach ooit op een podium en ik voelde het binnenkomen want ik had het ook vaker gezegd dat geld niet het belangrijkste is.

Geld is niet het belangrijkste maar geld is wel belangrijk want het zorgt ervoor dat keuzes maken gemakkelijker is – Rob van den Borne

Ik vertelde, tot dan, ook tegen mezelf dat gelukkig en gezond zijn belangrijker was dan geld en daar is niets aan verandert. Ik vind wel dat het in balans moet zijn. Het verdienen van geld kan niet ten koste gaan van je gezondheid of geluk, en andersom. Het is belangrijk om te werken aan een balans in alle 3 aspecten.

In mijn boek ‘7 Principes van Succesvol Ondernemen’ komt dit uitvoerig aan bod. 

Je kunt ook het inkomen laten groeien met het idee dat je dan meer mensen kunt helpen. Een ondernemer met weinig inkomen heeft vaak weinig impact is gebleken. Dat kan te maken hebben met de vergoeding die wordt gevraagd maar ook met de mogelijkheden om meer mensen te bereiken. Marketing kost vaak ook geld en wil je zoveel mogelijk mensen bereiken dien je investeren en dan is geld nodig.

Met Geld Een Hoger Doel Dienen

Geld is dus niet negatief en kan een hoger doel dienen.

Ik sprak deze week iemand die vanalles-en-nog-wat doet ‘omdat het zo leuk is’ maar geen geld verdient en leeft van een uitkering. Haar wens is om kinderen in het buitenland te helpen maar dat kan nu niet, want ze heeft geen geld.

Is het slecht dat ze nu leeft van een uitkering en geen geld heeft? Nee maar als je de mogelijkheid hebt om zoveel te verdienen dat je zelf genoeg hebt en geld overhoudt om deze kinderen te kunnen helpen is dat wel beter! Ze is geprikkeld door het gesprek met mij en gaat op zoek naar het geld dat nodig is om zich te laten coachen zodat ze wel haar doelen kan bereiken.

Je kunt dus met een betere “money mindset” veel meer betekenen voor jezelf, jouw omgeving en voor anderen buiten jouw omgeving. Met geld kun je meer betekenen en betere keuzes maken.

Ik ken een ondernemer die zegt dat het te weinig verdienen van geld zelfs egoistisch is. Door niet te groeien in je omzet je niemand dient. Hij vind het de plicht om meer omzet te creëren zodat je veel mensen kunt dienen. Dat is nog eens een succevolle mindset over geld! Er was een bijeenkomst georganiseerd om geld op te halen voor een goed doel en tijdens het diner schreef hij een cheque uit ter waarde van 1 Miljoen Dollar!! Hij realiseerde meteen dat niet iedereen dit kon doen.

Okay, ik weet het dat als je deze bedragen noemt menigeen commentaar zal leveren en dat interesseert me helemaal niets. Ik weet dat mensen zoals Bill Gates, Warren Buffet maar zeker ook onze Nederlandse ondernemer Joop vd Ende jaarlijks veel geld schenken aan goede doelen waardoor mensen worden geholpen. Ze doen goede dingen met hun geld door het te delen en daaraan te spenderen waarvan zij vinden dat het op de juiste plek terecht komt.

Moet je dan naar dit niveau groeien als ondernemer? 

Nee dat hoeft natuurlijk niet, dat ligt aan jouw ambities en jouw wensen. Wat wil jij bereiken met jouw bedrijf? Hoeveel wil je groeien met jouw bedrijf, met je omzet, met je inkomen?

Het is belangrijk om hierover een helder en duidelijk beeld te vormen zodat het kan worden verwerkt tot een plan. Wanneer je dan aan de slag gaat zul je vanzelf resultaten gaan bereiken. Wat er nu veel gebeurt is dat ondernemers niet werken met een plan en alleen maar bijsturen om basis van de cijfers die binnenkomen. Soms komen ze meer in actie en soms zijn ze gelaten onder de resultaten.

Je kunt zoveel meer bereiken met een plan en daar wil ik het graag met je over hebben. Veel ondernemers zijn te weinig ambitieus en kunnen zoveel meer, voor zichzelf en voor anderen. Kom in actie en meld je aan voor een gesprek, ik zie er naar uit!

Reserveer hier jouw gesprek, vul het formulier in op deze pagina.

Podcast over Geld

Ik heb voor de mensen die liever luisteren (dan lezen) een podcast gemaakt over dit antwoord. Beluister de podcast hier of via deze link: https://anchor.fm/robvandenborne?at=665687

>