"Creëer een Business & Lifestyle waarin je nooit op vakantie hoeft"- Rob van den Borne

Hoe Hou Je Focus?

Focus Houden is Belangrijk

De succesvolle ondernemers die interview voor mijn boek over de eigenschappen van succesvol ondernemen geven veelvuldig aan dat focus een belangrijk onderdeel van hun succes is. Ik ‘betrap’ mezelf regelmatig op het feit dat ik snel afgeleid ben omdat er zoveel interessante onderwerpen zijn.

Hoe Houdt Je Focus Vast?

Om je doelen te bereiken is het belangrijk om focus te houden maar hoe doe je dat? Er is al vele jaren een techniek die bekend staat als de Pomodori techniek®. Deze methode werkt met een timer, meestal een kookwekker, waarin je een bepaalde tijd blokt om aan 1 taak te werken.

Voor mij werkt dit uitstekend! 

Deze methode heb ik getest en dit werkt voor mij super goed want de productiviteit schoot omhoog, als een raket. Zo heb ik voor een website in no-time 320 blogartikelen geschreven. Soms schreef ik meer dan 7 artikelen op een dag, je kunt je voorstellen dat dit zorgt voor veel meer bezoekers naar mijn site en dat was de doelstelling voor deze website.

Tip Om Focus Te Houden

De truc zit ‘m erin dat je blokken met taken organiseert om zodoende gedurende een periode aan slechts 1 taak werkt.

Blijkbaar duurt het een hele tijd om weer in dezelfde flow te komen wanneer je wordt gestoord door bijvoorbeeld een ‘ping’ van een ontvangen mailbericht of whatsapp of wanneer je wordt gestoord als iemand je kantoor binnen loopt om een vraag te stellen.

Volgens onderzoeken blijkt dat het soms tot 20 minuten duurt voordat je weer in dezelfde flow zit van je werk

Ik heb het als volgt gedaan; als eerste maakte ik een overzicht van mijn taken. In het geval van de website was het schrijven van blogartikelen. De volgende taak was op deze te optimaliseren voor de zoekmachine. Hierop volgde het vinden van geschikte afbeeldingen die passen bij het artikelen en als laatste het inplannen wanneer het artikel ‘live’ gaat oftewel gepubliceerd wordt.

Tijdens de 45 minuten schrijven had ik alle aandacht voor het artikel. Ik schreef gemakkelijk artikelen van 450-500 woorden per keer want als ik eenmaal schrijf dan blijven de woorden komen, voor mij is dat geen probleem.

Na 45 minuten was ik klaar, soms iets eerder en soms iets later maar ik probeerde serieus aan de 45 minuten vast te houden.

Omdat ik mijn telefoon in een andere kamer had liggen, op de stilstand, werd ik hierdoor niet afgeleid. In de volgende 15 minuten nam ik de tijd om te zien of er iemand had gebeld en besliste ik op dat moment of het belangrijk genoeg was om meteen te reageren. Meestal stelde ik dit uit.

De 15 minuten ‘pauze’ zijn belangrijk om even je benen te strekken, loop een stukje zodat je niet uren achter je computer blijft zitten.

In het volgende blok ‘productie‘ ging ik de artikelen optimaliseren of foto’s zoeken, meteen voor een aantal artikelen want dat scheelt weer tijd.

Conclusie; ik vond het heerlijk en het is zeer effectief want mijn productiviteit was enorm hoog. Probeer het ook en laat me weten hoe het jou bevalt.

>