"Creëer een Business & Lifestyle waarin je nooit op vakantie hoeft"- Rob van den Borne

Het Gevaar Van Onze Mindset, Ook Als Ondernemer

Het Gevaar Van Onze Mindset, Ook Als Ondernemer

Gisteren had ik een interessant gesprek met een potentiële klant voor mijn nieuwe groep zelfstandige ondernemers (dienstverleners) die €100.000,- per jaar willen verdienen. Hij vertelde over zijn werkzaamheden, verdienmodel en welke klanten hij nu helpt.

Goed verdienen en toch problemen hebben

Hij verdiende goed maar wat hij wilde veranderen aan het businessmodel was de stabiliteit van zijn inkomen. Nu heeft hij slechts 4-5 klanten die zorgen voor zijn omzet. Als 1 klant stopt met het afnemen van zijn diensten verliest hij meteen 25% omzet en dat wilt hij voorkomen. Daarbij kan hij nauwelijks meer uren gaan werken en heeft dus een plafond voor zijn inkomsten gecreëerd.

Daarom heeft hij een plan gemaakt om met een goedkoop abonnement gaan werken in plaats van de bedragen waarmee hij nu werkt (duizenden euro’s per maand).

Met dit plan wil hij 100 klanten aantrekken en een stabiele omzet van ca. €5.000,- per mand creëren. Als dan een klant zou stoppen, zou hij het niet direct merken in z’n omzet want het maandbedrag van het abonnement was maar een paar tientjes…..(zijn idee)

Het idee was niet helemaal doordacht of met een te ‘roze bril’ bekeken. Ik stelde enkele vragen en snel werd duidelijk dat dit geen ideaal verdienmodel voor hem was en dat het beter is om te kiezen voor een andere positionering waarbij hij de logische keuze is voor klanten en dat de bedrijven hem nog beter gaan waarderen, en betalen.

Ook is het mogelijk voor hem om zijn werk anders te gaan aanbieden zodat hij kan opschalen waarmee hij snel veel meer kan verdienen, zonder meer uren te gaan werken.

Hij zei bijna “ja” tegen mijn aanbod…

Hij zei bijna “ja” tegen mijn voorstel om nu in te stappen in de groep dienstverleners die €100.000,- per jaar willen gaan verdienen. Toch koos hij ervoor om het niet te doen. Waarom? Omdat hij kiest voor zijn oorspronkelijke idee van een abonnement voor 50 euro per maand en dit te gaan uitwerken.

Het bijzondere aan dit verhaal is dat hij het eens was met mijn zienswijze hierover want om honderd klanten te werven moet je veel doen aan marketing en promotie. Dit kost tijd, energie en geld. En als je 100 klanten hebt voor 50 euro per maand verdien je 5.000 euro per maand maar heb je ook 100 klanten.

Klanten recht op jouw tijd, ook klanten van 50 euro per maand.

Er zijn vele betere manieren om 5.000 euro per maand (en meer) te verdienen, met minder klanten.
Mijn ervaring is dat je leukere klanten krijgt als je jouw diensten beter prijst want als je hogere prijzen vraagt krijg je mensen die in zichzelf investeren. Mensen die in zichzelf investeren willen groeien en laten zich uitdagen en dat is veel leuker werken dan met mensen die voor 50 euro iets ‘proberen’. Daarbij kost het niet meer moeite om potentiële klanten te vinden voor goede prijzen dan voor 50 euro per maand, je zal de klant altijd moeten overtuigen van je aanbod en de waarde hiervan.

Goed Verdienen Dankzij een Goed Businessmodel

Ik denk dat hij voor zichzelf een ‘baan’ gaat creëren waarin hij beschikbaar is voor 100 klanten die slechts een fractie betalen van hetgeen hij waard is. De waardering zal uitblijven en tenslotte is de kans op een burn-out ontzettend groot want hij zal hierdoor niet gemotiveerd en geïnspireerd blijven.

Dat is heel jammer en niet nodig want met een goed businessmodel kan hij veel meer gaan verdienen, hoeft hij minder uren te werken, krijgt leukere klanten die hem waarderen en gaat betere resultaten krijgen.

Wil je weten hoe jij als trainer – coach – consultant een businessmodel bouwt zodat je €100.000,- per jaar gaat verdienen? Vul dit formulier in en ik neem contact met je op.

>