"Creëer een Business & Lifestyle waarin je nooit op vakantie hoeft"- Rob van den Borne

Gevangen in Je Bedrijf

Zit Jij Gevangen In Je Eigen Bedrijf?

Gisteren sprak ik weer een ondernemer die niet gelukkig is met de situatie rondom zijn eigen bedrijf. Hij werkt heel hard, en veel uren, verdiend goed geld, heeft een goed inkomen maar loopt tegen een burn-out aan. Althans dat denk ik.

Het lijk erop dat hij niet de enige ondernemer is die dit ervaart; gevangen zijn in je eigen bedrijf.

Wanneer je werknemer bent en de omstandigheden staan je niet meer aan heb je nog kansen om elders een baan te zoeken. Een ondernemer heeft dat niet, en wilt dat ook meestal niet.

Toch kan het niet zo zijn dat je als ondernemer ‘gevangen’ zit in je eigen succes.

Gevangen in je Eigen Succes

Je hebt het bedrijf opgebouwd met veel passie en hebt veel uren gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Het resultaat mag er zijn; je kunt er mooie dingen van kopen want je inkomen is meer dan goed; je verdiend veel geld.

Maar…..

De energie die het bedrijf aan je vraagt is steeds meer, het wordt ook steeds zwaarder om je bedrijf te runnen. Zeker de laatste jaren is het flink hard werken geweest. Mede door de crisis had je problemen met betalingen ontvangen van je trouwe klanten, je kreeg last van meer aanbieders op de markt want Internet maakt zaken doen transparant en de regelgeving voor personeel is ook zwaarder geworden.

Je merkte dat je harder moest werken om hetzelfde resultaat te behalen.

De Crisis Is Voorbij

Men zegt nu dat de crisis voorbij is en dat we weer succesvolle jaren van economische groei tegemoet kunnen zien. Jij merkt het wel maar loopt nog niet over van enthousiasme over dit “feit”.

Een belangrijke reden hierin is dat er “altijd wel iets is“. Dan weer een leverancier die te laat levert; een klant die toch nog failliet gaat of niet betaald heeft, medewerkers die hun baan opzeggen en ergens anders gaan werken. Het houdt niet op maar opgeven is geen optie want je gezin, en medewerkers, zijn afhankelijk van jou.

Dus wat doe; een tandje erbij en we gaan weer ietsjes meer gas geven……

Mijn advies aan jou; ga in gesprek. Spreek iemand die jou begrijpt en je situatie herkent. Wie, vraag je?

Dat iemand zijn die zich “businesscoach” noemt of iemand binnen je eigen netwerk waarvan je de indruk hebt die het beter voor elkaar heeft dan jij.

Succesvolle ondernemers laten zich coachen

heb ik al regelmatig gezegd, en zo is het ook. Zie het als een organisatie waarbij iedereen bij jou aankomt voor raad en advies.

En bij wie vraag jij deze raad en advies? 

>