"Creëer een Business & Lifestyle waarin je nooit op vakantie hoeft"- Rob van den Borne

Facebook Comments en het gevolg hiervan

Facebook Comments

Je ziet steeds meer ondernemers actief worden op Facebook. Ze vertellen dan welke activiteiten ze doen, waar ze zijn (seminars etc) en waarmee ze bezig zijn (lezingen geven, boek schrijven etc). Dit is heerlijk om te lezen want ik hou van pro-actieve en ambitieuze ondernemes.

Nu volg ik al een paar weken een paar ondernemers intensiever omdat ik geïntrigeerd raakte door de reacties op hun facebook posts. 

Jezus en Tony Robbins

1 ondernemer was naar een seminar toe en was helemaal blij omdat hij een high-five had gekregen van Tony Robbins. Hij wist te vertellen dat Tony samen met Jezus grote voorbeelden zijn voor hem. Hij is gelovig en meldt dit regelmatig en dat vind ik moedig. Nu zijn er mensen die deze ervaring met Tony Robbins en de vergelijking met Jezus helemaal afkraken. Met name Tony Robbins werd voor van alles uitgemaakt, zoals charlatan etc.

Deze ondernemer ging in de verdediging waarom hij dit zo ziet en hoe hij deze 2 personen waardeert.

Een andere onderneemster doet de combinatie van business met spiritualiteit en is al ruim een jaar bezig om een community op te bouwen. Ze geeft wekelijks tips hierover via haar Facebook pagina. Nu heeft ze besloten om voortaan deze informatie in een besloten Facebook groep te doen en vraagt hier enkele euro’s voor.

Ook zij kreeg van alle kanten commentaar en heeft zeker 3 video’s gemaakt om uit te leggen waarom ze doet wat ze doet. Ik heb de video’s niet allemaal gezien maar wil je waarschuwen; stop hier mee.

Mijn Haters Ervaringen

Enkele jaren geleden deed ik veel trainingen, workshops etc over het zakelijk gebruik van Social Media. Ook ik heb ervaring met “haters” en kan je 1 ding melden; je kunt ze niet veranderen. Ze hebben een mening over je (of wat je doet) en dat blijft zo.

Mijn tip hierover is ook simpel; kappen met die onzin! Geen reactie geven en als het je echt stoort dan stoppen met het onderhouden van contact. Verwijder de persoon of blokkeer hem / haar.

Ik zal je ook uitleggen waarom; stel je voor dat jij een feestje organiseert. Iedereen heeft het naar zijn zin en jij doet je stinkende best om dat zo te houden. Nu kom ik binnen en begin overal over te zeiken; de muziek staat de hard, het bier is lauw, het eten is niet genoeg etc etc.

Op een gegeven zal je toch tegen mij zeggen; “Rob, bedankt voor je komst en ik zou het waarderen als je nu vertrekt”. Of niet?

Ik mag het hopen want het is jouw feestje; en zo dien je Facebook (en andere social media profielen) ook te zien. Geef duidelijk de regels aan en hanteer deze.

 

  • […] ervoor te kiezen om zichtbaar te worden kun je commentaar krijgen, dat meldde ik al in de video van gisteren over commentaar en haters via Facebook. Toch is het belangrijk om hierover heen te stappen en te kiezen om datgene wat belangrijk is te […]

  • >