"Creƫer een Business & Lifestyle waarin je nooit op vakantie hoeft"- Rob van den Borne

Eigenschappen voor Succes, deel 1

7 Eigenschappen voor Succesvol Ondernemen, deel 1

Ik zit midden in een proces / traject van het schrijven van een boek over succesvol ondernemers. Dat doe ik door middel van interviews te doen en door te checken of mijn gedachten hierover, en wat ik heb geleerd uit trainingen, workshops, en het lezen van boeken, correct is.

Vandaag de eerste Eigenschap voor Succes

Een van de eerste eigenschappen die ze noemen is dat het belangrijk is om je afspraken na te komen.

Afspraak is afspraak

“Je bent zo goed / waardevol als je de afspraken die je maakt ook daadwerkelijk nakomt”.

We zijn vaak snel in het maken van een afspraak en vervolgens komen we er achter dat we liever een andere (lees; betere) afspraak voor ons willen maken. Dat kan niet!

Natuurlijk is het zo dat je een afspraak soms kunt aanpassen maar dat doe je dan na overleg met de andere partij, want als jij deze afspraak wilt veranderen dient de andere er beter van te worden.

Als dit niet het geval is dan kun je verwachten dat de andere de afspraak niet wenst te veranderen. Let hierop want de andere krijgt er een negatief gevoel bij als je de afspraak wenst te veranderen en meer verwacht van die ander dan eerst was afgesproken.

Als jouw partner (zo noem ik hem in dit voorbeeld) wordt benadeeld omdat hij meer moet doen, in de vorm van investeren in uren of geld, dan benadeel je jouw partner. En dat is niet de bedoeling.

Zelfs als je partner dan nee zegt op de aanvulling of verandering van je voorstel blijft er een nare nasmaak hangen, en dat wil je voorkomen.

Dus; kom je afspraken na of stel een verandering voor in het voordeel van je partner!

>