"Creëer een Business & Lifestyle waarin je nooit op vakantie hoeft"- Rob van den Borne

Eigenschappen van Succesvolle Ondernemers, deel 2

Eigenschappen van Succesvolle Ondernemers, deel 2: 100% Verantwoordelijkheid Nemen

Geef jij andere de schuld van jouw situatie? Ik ken mensen die op alles en iedereen iets op te merken hebben en de schuld geven van hun situatie. De politiek doet zus en zo, hun baas begrijpt het niet, etc.

Ook ondernemers kunnen in deze valkuil stappen door te zeggen dat ze geen leuke klanten hebben, of geen goed personeel, etc. Denk dan eens goed na wie hiervoor verantwoordelijk is….

Inderdaad; jij!

Neem 100% Verantwoordelijkheid

Wanneer je 100% verantwoordelijkheid neemt voor de situatie gebeuren en wonderbaarlijke dingen namelijk; gewenste verandering. Je start met verandering van alles wat je niet meer wenst.

Natuurlijk kun je niet alles in 1 x veranderen maar kijk naar datgene wat je wel kunt veranderen. Kijk bijvoorbeeld ook eens goed naar je klantenbestand. Wie wil je liever niet meer als klant? Neem hier op een goede manier afscheid van zodat je ruimte creert voor nieuwe klanten, die beter bij je passen want dat maakt jouw werk veel leuker.

Veel ondernemers durven niet te veranderen, dat is jammer maar stop dan ook met klagen.

Werken met de leukste klanten

Hoe zou het voor jou zijn als je veel meer leukere klanten zou hebben? Hoeveel zou je dan meer bereiken met deze klanten? Klanten die in actie komen en doen wat jij ze uitlegt zodat ze ook daadwerkelijk resultaat gaan krijgen?

Of misschien wil je wel jouw werkweek anders indelen door minder uren te werken, maar lukt het nu niet want je hebt veel klanten die te weinig voor je diensten betalen of teveel van je tijd vragen.

VIP Dag Businesscoaching

Met een goede businesscoach kun je veel sneller doelen bereiken en veranderingen doorvoeren. Het is sneller duidelijk welke koers je met vertrouwen gaat ‘varen’ en dat zorgt ervoor dat jij jouw bedrijf gaat creëren zoals jij dit wenst. Dat heet “excellent ondernemen”.

Wil je weten of een VIP Dag Businesscoaching ook voor jou geschikt is? Vul het formulier in en ik neem vrijblijvend met je contact op.

In deze video spreek ik over een opname van Earl Nightingale “The Strangest Secret”. Hij vertelt waarom mensen niet veranderen dat het niet zo zeer te maken heeft met moedig zijn maar meer met het comfort dat men al heeft.

Er is te weinig motivatie / reden om te veranderen.

 

>