"Creëer een Business & Lifestyle waarin je nooit op vakantie hoeft"- Rob van den Borne

Droombedrijf Bouwen

Bouw Jij Jouw Droombedrijf?

Veel ondernemers zitten ‘gevangen ‘ in hun bedrijf. Een werknemer kan nog weglopen van een baan, als het hem niet aanstaat. Een ondernemer kan dit vaak niet.

Vandaag sprak ik een goede ondernemer; iemand die met passie over zijn bedrijf praat, zich goed kan presenteren tijdens netwerken, veel omzet realiseert en toch niet gelukkig is met zijn bedrijf.

De reden hiervoor is het feit dat hij wekelijks, naast ca. 60 uren fysieke arbeid, heel veel uren bezig is aan zaken waar hij niet mee bezig wilt zijn. Denk aan personeelszaken zoals ziekteverzuim, wettelijke regelgeving, etc.

Het stijgt hem naar zijn hoofd en hij heeft steeds minder zin om ’s morgens naar zijn bedrijf toe te gaan. Ik schrok van zijn woorden.

Strategische Keuzes Maken

We gaan nu kijken of hij strategische keuzes kan maken om zijn bedrijf om te turnen met een andere invulling zodat hij weer kan doen waar hij goed in is of hij zal een andere keuze moeten maken en het verkopen van zijn bedrijf is er dan 1.

Ik vind dit zo jammer en het doet me echt iets als ik dit verhaal hoor en begrijp het ook. Zelf heb ik ook ooit een bedrijf overgenomen en met veel ambitie zijn we hierin gestart, naast een ander bedrijf. Maar na 1 jaar merkte ik dat dit tweede bedrijf een energielek was (naast het feit dat er veel geld bij moest…..)

Vooral het ‘lekken’ van energie is iets wat je als ondernemer dan gaat tegenstaan en waar je helemaal op vast kunt lopen. Sterker nog; je raakt opgebrand en men noemt dit dan een ‘burn-out’.

Maarja, je kunt niet zomaar van wegblijven, ziek melden of van je bedrijf af, dus wat is dan slim?

Businesscoaching zorgt voor helderheid

Een goede businesscoach zorgt voor een helder overzicht van de te maken stappen. Met een helder stappenplan kun je daadwerkelijk de juiste keuze maken. Kies daarom op tijd voor een goede businesscoach, of ik dat ben of iemand maakt me voor nu niets uit maar kies voor een coach.

Gun jezelf een businesscoach voordat het te laat is!

>